Oferte fierbinti
Coasta Dalmată este regiunea plajelor lungi, a pădurilor de pini şi a oraşelor medievale ca Split, Zadar, Sibenik, Trogir, Omis, dar şi Dubrovnik – supranumit perla Adriaticii.
De ce sa mergi aici:
Coasta Dalmată este regiunea plajelor lungi, a pădurilor de pini şi a oraşelor medievale ca Split, Zadar, Sibenik, Trogir, Omis, dar şi Dubrovnik – supranumit perla Adriaticii.
Croatia este o destinatie de top si te vei bucura de peisajele superbe, coaste și stânci înalte, apa albastrăa marii Adriatice și soarele strălucitor. Este o alegere excelenta daca iti planifici un sejur activ, cu drumetii, plimbari sau sporturi nautice.
Cand sa mergi: din mai pana in septembrie este perioada ideala de a vizita Croatia.
Ce mananci: Majoritatea restaurantelor si teraselor sunt situate in porturi sau pe malul marii, astfel incat orice masa va insotita de o atmosferă foarte romantică și plină de farmec. Bucataria croata reprezinta de fapt o interpretare a mancarurilor traditionale din tarile vecine.
Iata mai jos cateva delicii pe care trebuie sa le incerci:
Strukle: este poate cel mai renumit deliciu din Croatia continentala si reprezinta un aluat subtire, umplut cu felurite ingrediente precum: branza, mac, dovleac, mere si morcov. Cel mai popular Štrukle este cel umplut cu branza proaspata si copt in smantana
Kotlovina: Denumirea acestui preparat deriva din modul de preparare a acestuia. Astfel, cotletele de porc si carnatii sunt copti in sucul propriu si vin intr-un vas metalic special – kotlić – dupa care a fost si numita mancarea.
Peka: reprezinta un mix de miel sau caracatita cu cartofi, acoperit cu un capac din fier (peka), si copt ulterior in jar. Ingredientele se fierb in tihna, in suc propriu, fara a se practica amestecarea sau gustarea ocazionala.
Pašticada este o mancare traditionala din Dalmatia a carui ingredient principal este vita. Necesita o pregatire indelungata, si anume, inainte de gatirea propriu-zisa, carnea trebuie marinata timp de 25 de ore in vin rosu cu usturoi, piper, rozmarin, salvie si cuisoare. In timpul gatirii, se adauga ceapa, prune uscate, morcov si nucsoara. Pašticada traditionala se serveste cu gnocchi de cartofi.
Pilaful negru de orez este încă o mâncare dalmaţiene care trebuie neapărat încercată. Este vorba despre o delicatesă marină a cărei ingredient principal este sepia. Tocmai „cerneala” ei închisă la culoare dă acestei mâncări un gust distinctiv mediteranean. Pentru o plăcere completă presăraţi pilaful negru de orez cu brânză tare răzuită.
Ce poti sa vizitezi:
Unde te cazezi, hoteluri recomandate de catre noi:
VALAMAR LACROMA DUBROVNIK
ADMIRAL GRAND HOTEL
VILLA DUBROVNIK
ADRIANA HVAR SPA HOTEL
HERITAGE ANTIQUE SPLIT HOTEL
HOTEL MARITIMO MAKARSKA
HOTEL LEMONGARDEN – ADULT ONLY